מרכז נורית פרגל - הרצאות

054-6556684

.
דף הבית >> חוגי ספורט טיפולי >> הרצאות

הרצאות

כשאתה אומר לילד "אתה אלוף" אתה מוריד לו את הביטחון העצמי, הכיצד?

משובים נכונים מחזקים את ביטחונו העצמי של הילד. מחמאות שניתנות בצורה שגויה - גם אם כוונתן טובה וראויה, עלולות לייצר חרדה ולהעצים אותה, ליצור תחושת מסוגלות נמוכה וחוסר יכולת להתמודד עם כישלונות. אז גם אם העידוד נראה לנו נפלא, לעתים הוא גורם לילד לאבד את הביטחון ולא מייצר מוטיבציה ותחושת מסוגלות כפי שהיינו מצפים שיקרה! בהרצאה נבין מדוע זה קורה ונקבל כלים איך מעודדים נכון.  
 

"הילד מפונק", "הוא עצלן", "היא בכיינית", "הילד אלים ומתנהג בגסות". האומנם?  

עיבוד סנסורי לקוי משפיע על היכולות המוטוריות. בהרצאה יינתנו הסברים למהות ההפרעה בעיבוד החושי, ההשלכות ההתנהגותיות והרגשיות של ההפרעה על הילד וההשפעה על היחסים של הילד עם הוריו והסביבה. יינתנו כלים לעזרה לילדים עם הקשיים הסנסו-מוטוריים להתמודד עם הלקות, לעזור לסביבה להבין אותה ולפתח את תחושת המסוגלות וביטחונו העצמי של הילד למרות הלקות.
 

חשיבות שיתוף הורים בתהליך הטיפולי של ילדם.

מעורבות ההורים בטיפול הניתן לילד על מנת להתמודד עם קשיים רגשיים, התנהגותיים, חברתיים או סנסו-מוטוריים חשובה להצלחת הטיפול לטווח ארוך. מעורבות בתהליך יכולה להיות כתהליך ליווי הורי המקביל לתהליך הטיפולי של הילד או תהליך טיפולי מקביל של ההורים.

בהרצאה יינתנו מודלים שונים לשיתוף ומעורבות, הבנת הצורך בשינוי הדפוס ההורי כדי לקיים דיאלוג נכון עם הצרכים של הילד, עם התהליך הטיפולי ועם איש המקצוע המטפל בילד.
 

התפתחות מוטורית תחושתית מגיל שנה ועד גיל 6.

הרצאה מרתקת המאפשרת ללמוד על שלבי ההתפתחות אצל ילדים וסוגי הליקויים השכיחים בילדות. במהלך ההרצאה תסקור פרגל את דפוסי ההתנהגות והסימפטומים השונים שמעידים על ליקויים במערכות השונות, לצד מתן טיפים לזיהוי הסימפטומים – כבר בגיל צעיר. ההרצאה מיועדת להורים שרוצים ללמוד כיצד להתמודד עם ליקויי התפתחות אצל הילד, גננות ומורות המעוניינות להשתלם בנושא, והעשרת אנשי מקצוע בתחום.